Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň. Lídři se obuli hlavně do současné vlády

Celkem 13 lídrů krajských kandidátek ve středu představilo hnutí ANO. Do voleb jdou představitelé nejsilnějšího opozičního hnutí s heslem "Vrátíme vám, co vám Fialova vláda vzala". 

Kampaní rezonuje hlavně otázka celostátní politiky, jednotliví krajští lídři ale prosazují i regionální témata. "Současná vláda pětikoalice selhala a zklamala občany na celé čáře. Kraje musí být silou, která se za lidi postaví," řekl předseda hnutí Andrej Babiš. "Budeme se zaměřovat hlavně na dopravu ve Středočeském kraji, ta je v tomto regionu opravdu špatná," přidal kandidát ANO na hejtmana Středočeského kraje Tomáš Helebrant.

​"Další prioritou, do které je potřeba pořádně šlápnout, je sociální oblast," nechala se slyšet při zahájení kampaně Ivana Solařová, kandidátka hnutí na post hejtmanky v Jihomoravském kraji.

[chooze:article;value:571727]

Podle Andreje Babiše bude důležité obhájit tři hejtmanská křesla, každé další bude podle jeho slov úspěch. "Chceme uspět v co nejvíce krajích," poznamenal expremiér.

Už v minulých volbách hnutí ANO ve většině krajů vyhrálo, nesložilo ale koalici. I po těchto volbách budou ale podle šéfa hnutí zástupci ANO pečlivě vybírat, s kým by do koalice šli. 

"Jestli bude hnutí ANO v letošních krajských volbách úspěšnější než posledně, záleží mimo jiné na tom, jak moc bude výsledek hnutí ANO přesvědčivý, tedy jak moc mandátů dokáží získat pro povolební vyjednávání, a pak jak moc bude protibabišovská případná opozice rozdrobená," řekl pro televizi Nova politolog Milan Školník. 

K urnám půjdou voliči 20. a 21. září, volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 14:00. Volit se bude ve 13 krajích, zájemci usilují dohromady o 675 křesel v zastupitelstvech.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.