Debatě Trumpa a Harrisové už nic nebrání. Týmy souhlasily s pravidly

Donald Trump versus Joe Biden. V takovém složení probíhala koncem června na americké CNN první prezidentská debata. Teď se kandidáti Demokratické a Republikánské strany utkají v politickém ringu znovu, ovšem s malou personální obměnou. Místo Joea Bidena, který se koncem července vzdal kandidatury, proti Donaldu Trumpovi nastoupí současná viceprezidentka Kamala Harrisová.

Ve středu oba kandidáti potvrdili podmínky, za jakých spolu budou ve studiu konkurenční televize ABC diskutovat. Jednou z dlouho řešených podmínek je i to, že mikrofony kandidátů budou ztlumeny ve chvíli, kdy budou mluvit jejich soupeři. S pravidlem, které navrhli republikáni, přitom demokraté původně nesouhlasili. 

[chooze:article;value:571820]

"Viceprezidentka Harrisová, bývalá státní zástupkyně, bude tímto formátem zásadně znevýhodněna. Tento formát poslouží Donaldu Trumpovi k ochraně před přímými výměnami názorů s viceprezidentkou. Domníváme se, že toto je hlavní důvod, proč jeho štáb trval na ztlumených mikrofonech," uvedl volební štáb viceprezidentky.

Televize, která se obává chaosu jako v případě první prezidentské debaty, nakonec vyšla vstříc i Harrisové. Avizovala, že v případě, že se budou projednávat zásadní otázky, na které je potřeba okamžitě reagovat, mikrofony obou kandidátů zapne. Dlouho očekávaná televizní debata se uskuteční už 10. září.

Harrisová se představila nerozhodnutým voličům. Má za sebou první větší rozhovor v televizi (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.