Při explozi cisterny v Nigérii zemřely desítky lidí

Agentura AP s odkazem na vyjádření ředitele Agentury pro zvládání mimořádných událostí uvedla, že při nehodě se cisterna s pohonnými hmotami srazila s nákladním autem převážejícím cestující a dobytek. Účastníky nehody, při které také uhořelo nejméně 50 kusů hospodářských zvířat, bylo i několik dalších vozidel.

Ředitel agentury Abdullah Baba-Arab uvedl, že na místě nehody stále probíhají pátrací a záchranné operace. Původní informace z místa tragédie hovořily o nálezu 30 obětí, ale v pozdějším prohlášení se uvádí, že byla nalezena těla dalších 18 obětí, které při srážce uhořely. Dodal, že mrtví byli hromadně pohřbeni.

[chooze:article;value:493276]

Mohammed Bago, guvernér státu Niger, vyzval obyvatele postižené oblasti, aby zachovali klid, a požádal účastníky silničního provozu, aby byli vždy opatrní a dodržovali pravidla silničního provozu, a chránili tak životy a majetek.

Podle agentury ABC News chybí v Nigérii dostatečný železniční systém pro přepravu větších objemů nebezpečných nákladů, a proto jsou smrtelné nehody nákladních automobilů na většině hlavních silnic v nejlidnatější africké zemi relativně běžné.

Jen v roce 2020 došlo podle nigerijského Federálního sboru pro bezpečnost silničního provozu k 1 531 nehodám cisteren s benzínem, při nichž zahynulo 535 osob a 1 142 bylo zraněno.

Ohnivé peklo na dálnici. Vzplála benzínová cisterna (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.