Děláme nepopulární, ale nutné věci. Lidi mi můžou zavolat, říká Jurečka

Před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyrazili lidovečtí ministři do regionů, kde pořádají debaty s veřejností. "Lidé mají možnost, je to otevřené pro širokou veřejnost, přijít, vyříkat si to s námi otevřeně. Včera ta debata trvala skoro dvě a půl hodiny," popsal Jurečka debatu ve Velkém Meziříčí.

"My tři ministři tam jedeme primárně proto, abychom byli schopni si s lidmi vyříkat tu celostátní agendu, celostátní politiku," vysvětloval. "Snažíme se jasně říct, že děláme fakt dobrou práci, děláme věci, které třeba nejsou na první pohled populární, ale jsou nutné, jsou potřebné," dodal.

[chooze:article;value:568335]

A otevřeně chce s lidmi prý mluvit i mimo debaty. "Kdo sleduje můj facebook, tak ví, že já celou dobu, co jsem politik, mám zveřejněné telefonní číslo, jsem otevřený člověk. Často, když jedu večer z Prahy autem a řídím si, tak lidé mi mohou třeba dvě tři hodiny volat a vedeme spolu debaty," řekl.

Celostátní témata na debatách řeší i navzdory tomu, že krajské volby by podle něj měly být o krajských tématech a neměly by se stát "populistickou bramboračkou". A přestože některá témata, jako je třeba zdravotnictví, se týkají všech krajů, řešení by dle Jurečky měla být konkrétní podle specifických problémů. 

[chooze:article;value:572574]

Rád by pak byl, aby lidovci ve volbách minimálně udrželi post jihomoravského hejtmana, který zastává Jan Grolich, přidat by ale chtěl i další. "Máme reálně šanci mít hejtmana ve Zlínském kraji. Můžeme se také velmi vážně rvát o pozici hejtmana v Pardubickém kraji," uvedl.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.