Sokolovská porodnice: Moderní péče a podpora přirozeného porodu

Jedním z hlavních cílů je podpora přirozeného porodu s minimálními zásahy. Dlouhodobě dosahuje porodnice skvělých výsledků – císařské řezy tvoří jen 18 % z celkového počtu porodů a nástřih hráze byl proveden jen u 4,8 % rodiček. To dokládá snahu vést porody co nejšetrněji a co nejblíže přáním žen.

Pro tlumení porodních bolestí jsou k dispozici nefarmakologické metody, jako je hydroterapie ve vaně, aromaterapie, masáže, tepelné zábaly nebo šátek rebozo. Tyto metody podporují přirozený porod a umožňují rodičkám prožít porod podle jejich představ.

Profesionální tým a individuální přístup

Sokolovská porodnice se pyšní odborným týmem, který poskytuje rodičkám maximální podporu. Týmová spolupráce, přátelská atmosféra a individuální péče zaručují, že se každá maminka cítí v bezpečí a má během porodu vše, co potřebuje. Spolupráce s dulami dodává porodům další vrstvu emocionální podpory.

Komfortní prostředí a moderní vybavení

Po porodu jsou rodičky ubytovány na oddělení šestinedělí, kde je k dispozici sedm pokojů s vlastním sociálním zařízením. Pokud to kapacita oddělení dovolí, jsou tyto pokoje využívané jako jednolůžkové, s možností ubytovat spolu s čerstvou maminkou i blízkou osobu. Je zde také jeden rodinný pokoj, kde mohou společně pobývat oba rodiče i starší sourozenec.

Novorozenci mají k dispozici speciální postýlky s polohovatelnými matracemi a monitory dechu, které poskytují rodičům klid a bezpečí. Tyto monitory je možné zapůjčit i na domácí použití.

Podpora kojení a vyvážená strava

Porodnice klade důraz na podporu kojení. Na každém pokoji jsou kojící polštáře a sestřičky jsou připraveny poradit s technikou kojení, případně zapůjčit odsávačku pro podporu laktace.

Zdravá a vyvážená strava je v Sokolově samozřejmostí. Na snídani si ženy mohou vybírat z bohaté nabídky švédských stolů, zatímco obědová jídla zahrnují výběr ze čtyř variant s možností různých příloh. Moderní nápojové automaty pak umožňují maminkám volbu z několika druhů teplých nápojů zdarma po celý den.

Sokolovská porodnice kombinuje moderní přístupy a respekt k přirozenému porodu. Vytváří prostředí, kde se maminky cítí v bezpečí, a kde je každý porod vnímán jako unikátní a důležitý okamžik.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.