Zemřel Dutch z legendárního Karate Kida. V 63 letech herci selhaly orgány

[chooze:gallery;value:37368]

​"S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřel náš otec Chad McQueen," oznámili smutnou zprávu jeho manželka Jeanie a děti Chase a Madison na instagramu.

Ačkoliv McQueenova rodina příčinu jeho smrti neodhalila, podle jeho právníka Arthura Barense zemřel herec na svém ranči v Kalifornii na selhání orgánů, píše Hollywood Reporter. Šlo prý o důsledek zranění, které utrpěl při pádu v roce 2020 a nikdy se plně nezotavil.

Jak připomíná web New York Times, McQueenovou nejvýznamnější rolí byl tyran Dutch ve filmu Karate Kid (1984) a jeho pokračování Karate Kid 2 (1986). V těch zúročil i svou zálibu v bojových uměních – hodiny karate absolvoval dokonce u samotného Chucka Norrise.

[chooze:article;value:573276]

Zahrál si také ve filmech Mise spravedlnosti (1991), Prsten smrti (1992), Polda z New Yorku (1993), Pekelná zóna (1993), Jimmy Hollywood (1994) nebo Cena mlčení (2001).

Z manželství s Jeanie Galbraithovou, kterou si vzal v roce 1993, má McQueen syna Chase a dceru Madison. V jeho prvním manželství s herečkou Stacey Totenovou se mu narodil syn Steven R. McQueen, který se po vzoru otce a dědečka vydal na hereckou dráhu. Seriáloví diváci ho mohou znát například z Upířích deníků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.