Nálada v Kremlu není přátelská. Rusové vyhrožují, že Kyjev úplně srovnají se zemí

Náznaky i přímé výhružky. Pokud by došlo na všechna slova propagandistů a představitelů Ruska, svět by od vypuknutí války na Ukrajině v roce 2022 zažil už několikrát jadernou válku. Naposledy ostrá slova použil bývalý prezident a předseda strany Jednotné Rusko Dmitrij Medveděv.

Ten hovoří o legitimitě použití jaderných zbraní, kterými by Rusko podle něj mělo srovnat hlavní město Ukrajiny se zemí. ​"Moskva má důvody k použití jaderných zbraní po ukrajinské invazi do ruské Kurské oblasti. Kromě jaderných zbraní mohla k přeměně Kyjeva na roztavené místo použít i jiné z nových zbrojních technologií," napsal Medveděv na telegramu podle Sky News.

[chooze:article;value:573640]

Reagoval tak na návrhy některých západních zemí dodat Ukrajině rakety dlouhého doletu, což bylo doposud tabu, a podle vojenského analytika Milana Mikuleckého se dokonce jedná o jeden z hlavních důvodů, proč se Kyjevu ve válce s Ruskem příliš nedaří.

"Je to hlavně neschopností Západu, který Ukrajinu omezuje v používání zbraní. Jsme jednoduše zbabělí a neustále se spoléháme na to, co nikdy v minulosti nefungovalo. Představa, že pokud budeme agresorovi ukazovat vlídnou tvář, on toho nechá, je naivní," vysvětlil nedávno pro TN.cz Mikulecký.

Na diskuzi o povolení užívat zbraně dlouhého doletu na území Ruské federace už ostře reagoval i sám Vladimir Putin. Ten prohlásil, že takový krok by de facto znamenal vypuknutí války mezi Ruskem a NATO (více se dozvíte v tomto článku). 

Válka na Ukrajině může skončit překvapivě rychle (14/8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.