Drama v Ostravě: Do mateřské školy měl vtrhnout muž s nožem

Incident se odehrál ve školském zařízení v Ostravě-Svinově v pondělí ráno. Podle informací televize Nova se mělo jednat o tamní mateřskou školu. "Operační důstojník přijal na tísňové lince 158 oznámení od personálu, že muž měl uchopit jako rukojmí jednu z učitelek a požadovat, aby bylo zavoláno na policii," informovala TN.cz policejní mluvčí Eva Michalíková.

"Svou výhružku měl umocnit kapesním nožíkem, kterým měl ženu ohrožovat," uvedla mluvčí. Když ale muž zjistil, že personál zavolal na tísňovou linku, tak z budovy odešel. Podle mluvčí během incidentu nikdo neutrpěl žádná zranění. "Muž nebyl náhodný kolemjdoucí, jednalo se o zákonného zástupce jednoho z dětí," upřesnila Michalíková.

Na místě zasahovaly hlídky obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1 a policisté z oddělení hlídkové služby. "Do několika minut od oznámení policisté muže zadrželi zhruba 150 metrů od školského zařízení," upřesnila mluvčí.

[chooze:article;value:575090]

"Muži ve věku 40 let byla provedená dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, stejně tak test na drogy dopadl negativně," řekla mluvčí. Policie zajistila také kapesní nůž.

V současné době je podezřelý v režimu zadržení a policie se bude incidentem nadále zabývat. "V dané věci kriminalisté budou zahajovat úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání," uzavřela mluvčí.

Neznámá osoba vyhrožovala prostřednictvím e-mailu násilným jednáním v pondělí dopoledne také základním školám v Uherském Hradišti. "Právě fyzicky kontrolujeme všechny střední školy v Uherském Hradišti. Výuka v nich byla zrušena," informovali policisté na síti X

Dívka útočila nožem na spolužáky na základce. Dvě děti jsou zraněné (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.