Na Evropu udeří bouře Constanze. Do Česka se už za pár hodin přižene vichr

V pondělí nastal astronomický podzim, a je tak načase dát sbohem letnímu počasí. Do Evropy se tento týden přižene bouře Constanze, která ovlivní počasí zejména ve střední a severozápadní Evropě, píše web Focus.

Již ve středu večer má podle Německé meteorologické služby začít vydatně pršet na západě a na jihu Německa. "Lokálně hrozí silný déšť," uvedl meteorolog Sebastian Schapper.

Kromě bouřek a deště se ale podle Českého hydrometeorologického ústavu máme připravit na silný vítr. Ten se na naše území přižene ve čtvrtek. Až do sobotního večera meteorologové z ČHMÚ předpovídají vítr o rychlosti 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h). 

[chooze:article;value:575240]

"Vrchol vývoje větru se očekává v pátek kolem poledne," řekl Schapper. "V nižších polohách to budou jen nárazy. U Severního moře a ve vyšších polohách místy očekáváme vichřici a na jednotlivých vrcholech nelze vyloučit ani poryvy o síle hurikánu," upřesnil.

O víkendu se pak také citelně ochladí. Odpolední maxima by se podle meteorologů měly pohybovat mezi 9 a 15 stupni Celsia. "Nezapomeňte se již podzimně obléct," zdůraznili meteorologové.

Tipy na posílení imunity. Podívejte se na rozhovor s imunologem a alergologem Radkem Klubalem (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.