Josef Zíma svádí boj se zdravím: Nejsem schopný pohybu, jen zpěv mě drží naživu

[chooze:gallery;value:37512]

Krále české dechovky a prince Radovana z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele, Josefa Zímu, pustili z nemocnice, kde byl kvůli vážným problémům s nohou. "Už si tam se mnou nevěděli rady," žertoval 92letý zpěvák v rozhovoru pro TN.cz.

"Chodí mě převazovat každý den. Ta noha je opravdu ohrožená. Cévy jsou tam špatné," zhodnotil svůj aktuální zdravotní stav. "Tyhle problémy už mám ale léta, tak uvidíme, jak to bude," dodal.

[chooze:article;value:575488]

Ani zdravotní komplikace ho ale nemůžou odradit od účinkování. "Zrovna se chystám, že zítra (ve čtvrtek; pozn. red.) pojedu už účinkovat. Sice mě musí k mikrofonu donést, protože pohybu jsem neschopný, ale jinak je to vlastně dobrý," tvrdí. První koncert by měl proběhnout v Ústí nad Labem.

"To účinkování je to jediné, co mě ještě drží při životě. Protože jinak už tady nemám co dělat. Už mě to tady taky moc nebaví. Ale to publikum mi dává sílu, je to moje veliká radost, spolu teda s rodinou," vysvětlil Zíma svůj zápal. Svým fanouškům pak poslal vzkaz: "Moc a moc jim děkuju, moc mi jejich přízeň pomáhá," prohlásil.

Se zdravím v těchto dnech bojuje i herečka Jiřina Bohdalová:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.