V několika krajích už je rozhodnuto. Po volbách vznikly první koalice

V několika krajích bylo rozhodnuto hned po volbách. Například Jihočeský kraj bude vést v následujících letech samotná ODS. Známá už je také koalice v Plzeňském nebo Pardubickém kraji. Ve Středočeském kraji zvítězilo hnutí ANO, které zřejmě skončí v opozici. O vedení kraje se s hnutím STAN domlouvá koalice SPOLU.

Dnes odpoledne se má rozhodnout na Vysočině. Vítězné hnutí ANO bude mít hejtmana a v koalici bude se sociálními demokraty a jedná i se STAČILO! a SPD.

[chooze:article;value:575100]

​Jak bude vypadat koalice ve Zlínském kraji, by mělo být jasné v pátek odpoledne. Hejtmanem by měl nadále zůstat Radim Holiš z vítězného hnutí ANO. Podle informací TV Nova by se mělo jednat o koalici se Starosty a nezávislými.

V Libereckém kraji začíná být o koalici jasno. "My jsme na základě posledního jednání se SPOLU, které proběhlo v úterý, vytvořili devět programových týmů. Ty diskutují program jako takový. Předpokládáme, že bychom do úterního večera mohli mít výstupy, které by fakticky měly být základem pro nové koaliční prohlášení," prohlásil hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Jak bude vypadat vedení Moravskoslezského kraje, zatím není známo. Vítězné hnutí ANO by mohlo kraj vést samo. Nyní však dosavadní hejtman Josef Bělica jedná i s ostatními koaličními partnery.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.