Blíží se citelné ochlazení. Příští týden teploty klesnou až k nule

Počasí tento víkend ovlivní už druhá studená fronta, která přinese citelné ochlazení. "Připravte se na velmi chladná rána s možností četných přízemních mrazíků a denních maxim většinou kolem 15 stupňů Celsia," avizoval ČHMÚ na síti X.

Velmi chladné už by měly být zejména noci. Meteorologové očekávají, že teploty budou klesat až k nule. Nejchladnější by měla být noc z neděle na pondělí, kdy se budou nejnižší teploty pohybovat od pěti do jednoho stupně Celsia. "Nejchladnější ráno ale bude to pondělní, takže se při ranní cestě do práce dobře oblečte. Přízemní mrazíky budou četné," varují meteorologové z ČHMÚ. 

"Přes den nás ale od západu už začne ovlivňovat okraj tlakové níže a postupně se v dalších dnech oteplí. Ochlazení to tak bude jen krátkodobé," doplňují odborníci. 

[chooze:article;value:575738]

Pondělní obloha bude oblačná až zatažená a zpočátku se mohou ojediněle vyskytnout mlhy, v západní polovině Čech odpoledne také přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou šplhat na 12 až 16 stupňů Celsia, na západě se budou pohybovat kolem 11 stupňů Celsia. 

V úterý bude většinou oblačno, na východě zpočátku zmenšená oblačnost. Zejména v Čechách se mohou místy vyskytnout přeháňky a déšť. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 17 °C.

Teploty mezi 13 až 17 stupni Celsia a občasný déšť očekávají meteorologové i ve středu. Zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami a odpoledními maximy mezi 12 až 17 stupni Celsia bude podle ČHMÚ až do soboty. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.