Sousední země uznají jen některé zimní pneumatiky. Jinak řidičům hrozí pokuta

Horu se sněhovou vločkou uprostřed –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tzv. alpský symbol –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ musí od 1. října mít na boku pneumatik aut všichni řidiči, kteří budou projíždět Německem nebo Slovenskem. 

V obou státech končí zaběhnutá praxe, že za zimní pneumatiku se považuje i ta, která má označení M+S, což znamená mud a snow, tedy bahno a sníh. "V pokusech, které se dělaly, pneumatiky ukazují, co se týče ovladatelnosti vozidla, především ochoty brzdit a zatáčet, že ty kvalitní čistokrevné zimní pneumatiky, které mají na svém boku alpský symbol, opravdu jsou v podstatě jedničkou," přiblížil dopravní expert Roman Budský. "Je to naprosto v pořádku, platí to víceméně všude," poznamenal Pavel Procházka z Pneuservisu Procházka.

[chooze:article;value:546270]

​Řidič, který ale bude brázdit německé a slovenské silnice na gumách bez alpského symbolu, si zadělává na pořádný problém. Hrozí mu totiž vysoká pokuta. V Německu se může vyšplhat i na 25 tisíc korun. V Česku se zatím nic nemění. A pneu s označením M+S lze použít i v době, kdy je zimní výbava povinná.

Přestože v tuzemsku je zimní výbava povinná od 1. listopadu, už teď se v pneuservisech plní termíny. "První zákazníci už přezouvají. Praha to samozřejmě nechává na poslední chvíli, ale zpravidla doporučuji přezouvat od půlky října, pak se termín shání velmi těžko," upozornil Petr Hynek z pneuservisu Jenda.

​"Počasí se vám může změnit ze dne na den, takže bych doporučoval zákazníkům nenechávat to na poslední chvíli," upozornil Petr Činčura z provozovny Auto Ševčík.

Odborníci navíc připomínají, že pneumatika ztrácí své vlastnosti i stářím, obecně proto nedoporučují jezdit na gumách starších deseti let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.