Dvojice cizinců vykrádala rodinné domy. Hrozí jim až osm let za mřížemi

Policisté dopadli dva cizince ve věku 29 a 30 let. Do České republiky se podle kriminalistů pravidelně vraceli z Polska. Každá jejich návštěva trvala několik dnů, během kterých si vytipovali rodinný dům, zjistili, jaké má rodina zvyky a vydali se do akce. Do nemovitostí se násilím vloupali a jejich pozornosti pak většinou neušla hotovost, zlato nebo šperky.

"Celkem mají na svědomí vloupání do 22 rodinných domů a způsobili škodu přes tři miliony korun. Oběma obviněným, kteří jsou stále ve vazbě, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

[chooze:article;value:570442]

​Policisté u mužů našli náčiní, pomocí něhož se do domů dostávali, a oblečení, které měli při vloupačkách na sobě. Ukradené věci se jim ale najít nepodařilo. V České republice měli obvinění muži podle policistů rodinné domy vykrádat od prosince 2023 do letošního února. Do domů se vloupávali za bílého dne, a to v době, kdy jejich obyvatelé nebyli doma.

Za stejným účelem kromě Česka podle policistů navštívili také třeba Slovensko, Rakousko nebo Španělsko. A v Gruzii byl prý jeden z nich dokonce odsouzený k tříletému vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.