Digitalizace stavebního řízení podle Kupky: Slibuje posun už za tři měsíce

Ke zrychlení stavebního řízení by mohl přispět návrat k předchozímu způsobu zpracování žádostí. K tomu je ale nutné změnit zákon. Souběžně by pak nový tým ministra Kupky pracoval na zdokonalení současného digitálního systému.

"Bude se načítat digitální stavební dokumentace, pak ty další kroky zrychlíme. Ono to v tu chvíli člověk pocítí, že prostě dostane rychleji své stavební povolení, což je ta podstatná věc. A tohle by mělo začít fungovat po nějakých 12 týdnech," popsal ministr dopravy Martin Kupka.

[chooze:article;value:576173]

​Systém podle ministra Kupky potřebuje hlubší úpravy. Už teď se podle něj totiž ukázalo, že dílčí aktualizace nejsou správnou cestou. "Jeden z velkých problémů bylo to, že jak ten systém od července, kdy měl fungovat, začal prodělávat takové překotné aktualizace, tak se stávalo, že s těmi aktualizacemi se načítaly další chyby a zpomalovala se ta reakce," dodal Kupka.

Nový tým ministra Kupky zároveň s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže prověřuje, že rozvíjení aktuální podoby softwaru neohrozí stát ani samotný proces stavebního řízení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.