Osobní auto narazilo na D5 do cisterny hasičů. Řidič zemřel, spolujezdec je v kritickém stavu

Nehoda se stala kolem půl deváté večer na 82. kilometru poblíž čerpací stanice u Šlovic. Server Krimi – Plzeň s odkazem na vyjádření mluvčího hasičů Plzeňského kraje informoval, že osobní vůz narazil zezadu do jedné z cisteren hasičů, kteří na místo přijeli likvidovat olej uniklý z nákladního auta.

 "Mohu potvrdit, že jsme zasahovali u úniku oleje z nákladního automobilu po technické závadě na dálnici D5 směr Rozvadov v blízkosti čerpací stanice u Šlovic. Do jedné z našich cisteren v průběhu zásahu narazilo osobní auto,“ uvedl mluvčí HZS Plzeň Petr Poncar.

[chooze:article;value:575302]

Dodal, že hasičům se následně podařilo z nabouraného auta pomocí hydraulických nástrojů vyprostit dvě osoby, které předali záchranářům s tím, že zranění utrpěli také dva hasiči. "Evidujeme i dva naše zraněné příslušníky. Jejich zranění však nejsou vážná a přímo nesouvisí s nehodou, tím myslím, že nedošlo k jejich kontaktu s havarovaným vozidlem ani fragmenty nehody," upřesnil mluvčí hasičů.

Podle informací záchranné služby řidič osobního auta při srážce zahynul, jeho spolujezdec byl transportován do nemocnice v kritickém stavu. Na místě nehody zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Příčiny nehody vyšetřují dálniční policisté ve spolupráci s pracovníky kriminální služby. Dopravu policisté odklání na objízdnou trasu na 80. kilometru, uzavírka dálnice by měla trvat ještě dvě hodiny přes půlnoc.

Tragická nehoda na D2. Dálnice byla zablokovaná ve směru na Brno (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.