Čech se v Alpách vydal na túru v teniskách. Našli ho ve sněhu, tmě a mlze

Rozsáhlou záchranářskou akci spustil v úterý 53letý Čech v hornorakouském Krippensteinu poblíž Dachsteinu. S manželkou se lanovkou vydal na vyhlídkovou plošinu umístěnou ve výšce asi 2 000 metrů nad mořem, uvádí deník Kronen Zeitung.

Už cestou nahoru se ale bál výšky, a proto se dolů do údolí rozhodl vydat pěšky. Na cestu se prý zeptal dalších turistů. "V 16 hodin se muž rozloučil se svou 40letou manželkou a vydal se na cestu vybaven teniskami, běžným oblečením a batohem s bundou a lahví vody," popsala tamější policie.

[chooze:article;value:575271]

​"Po zhruba hodinové chůzi poslal ženě fotografii svého výhledu a informoval ji, že cesta je částečně zasypaná dvěma metry sněhu a že postupuje jen pomalu. V 18:25 nakonec poslal manželce zprávu, ve které napsal, že neví, kde je, a že baterie jeho mobilního telefonu bude brzy vybitá," pokračovali policisté.

Pak už se mu manželka nedovolala a kontaktovala proto záchranáře. Do pátrání se jich zapojilo 18 a operaci ztěžovala mlha, déšť a zasněžené cesty. Kolem desáté večer ho objevili nezraněného v drsném terénu poblíž dvoutisícového vrcholu Loskoppen a pomohli mu do údolí.

V rakouských Alpách se v zimě zřítila kabina lanovky. Cestující se vážně zranili (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.