Na trhu se objevila závadná kojenecká voda. Obchod ji stahuje z prodeje

Většina rodičů používá k přípravě kojenecké stravy nebo jídla pro malé děti kojeneckou vodu a používá ji také řada lidí, kteří trpí různými žaludečními problémy. Jedním z prodejců této vody je řetězec dm. Ten teď na svých stránkách varuje, tento výrobek může být závadný.

"Společnost dm drogerie market preventivně stahuje z prodeje produkt: babylove kojenecká voda 1 l," napsala firma na webu. Stažení se týká produktů s daty trvanlivosti v rozmezí od 27. 8. 2025 do 30. 11. 2025. "Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na zadní etiketě dole," upřesnil řetězec.

[chooze:article;value:574683]

​Důvodem je podle informací společnosti možná kontaminace tohoto produktu. "Zdravotní riziko je považováno za nízké, ale u citlivých jedinců, jako jsou malé děti, se mohou vyskytnout žaludeční a střevní potíže. Stahování se týká pouze výše uvedeného produktu s uvedenými daty minimální trvanlivosti," upřesnila  společnost.

Ostatní data minimální trvanlivosti a jiné produkty značky babylove nejsou dotčeny. "Čistě z preventivních důvodů a v zájmu preventivní ochrany spotřebitelů byl dotčený produkt okamžitě stažen z prodeje," píše se v upozornění. 

​"Zákazníky, kteří výše uvedený produkt zakoupili, prosíme, aby jej nekonzumovali a vrátili v kterékoli prodejně dm se zárukou vrácení peněz. Peníze budou zákazníkům vráceny bez předložení účtenky i v případě vrácení již otevřených produktů," vyzvalo vedení společnosti.   

 Závadné potraviny nevyhazujte, můžete je reklamovat. Má to ale svá pravidla (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.