Jožina z bažin zpívá Jackson nebo Nirvana! Písně předělané umělou inteligencí baví internet

[chooze:gallery;value:37669]

​"Jedu takhle tábořit Škodou 100 na Oravu. Spěchám, proto riskuji, projíždím přes Moravu," zpívá Ivan Mládek v notoricky známém hitu Jožin z bažin. Ten už od konce 70. let baví české fanoušky a v posledních letech zaujal i zahraniční uživatele sociálních sítí.

A s příchodem umělé inteligence se nevyhnul ani pozornosti tvůrců, kteří ji využívají. Napadlo vás někdy, jak by písnička zněla, kdyby ji zpíval Michael Jackson, Johnny Cash nebo Ozzy Osbourne? Ať už ano, nebo ne, můžete si to poslechnout v nahrávkách, které na síť YouTube přidává uživatel Slymarbo.

[chooze:article;value:572776]

​Tisíce lidí se baví nabídkou, ve které je Jožin zpracovaný ve stylu nejznámějších rockových kapel a interpretů. V realisticky znějících úpravách o strašidlu z bažin vedle už zmíněných interpretů zpívají třeba Motörhead, Deep Purple, Creedence Clearwater Revival nebo Nirvana.

"Mám za to, že kdyby Ozzy pochopil smysl textu, smál by se od ucha k uchu, a ještě by našel sílu, aby se vyhrabal na pódium a zazpíval to," komentuje výtvory jeden z uživatelů. "Jsem jediný, kdo při poslechu i této verze vidí chlápka v kostkovaném saku, růžové košili a motýlku? Geniální!" dodal další fanoušek z Polska k verzi ve stylu Iron Maiden.

Verzi Jožina od kapely Metllica ale tvůrce vytvářet nemusel. Američtí hudebníci totiž písničku zazpívali už dvakrát na koncertech v Česku v roce 2018 a 2019.

Poslechněte si Jožina z bažin v podání Metallicy z roku 2018 ve videu níže:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.