Vztah KLDR s Jižní Koreou se vyostřuje. Kim Čong-un opevňuje společné hranice

Severní Korea plánuje ještě více opevnit příhraniční oblasti, které sousedí s Jižní Koreou. Zároveň chce zcela přerušit veškeré silniční a železniční spojení se svým jižním sousedem. Opatření má zcela oddělit území obou korejských republik.

"Pro naši armádu je trvalé uzavření a zablokování jižní hranice s Korejskou republikou, hlavním nepřátelským státem a neměnným úhlavním nepřítelem, v současné situaci sebeobranným opatřením k potlačení války a obraně bezpečnosti KLDR," citoval deník Korea Times zprávu generálního štábu Severokorejské lidové armády, kterou přinesla Korejská ústřední tisková agentura. 

[chooze:article;value:577509]

​Severokorejská armáda uvedla, že jde o reakci na jihokorejsko-americké vojenské manévry. Napětí na Korejském poloostrově se v posledních týdnech stupňuje. Agentura Yonhap v pondělí informovala, že Severokorejci vyslali do Jižní Koreji další balóny nesoucí odpadky a Kim Čong-un ten samý den podle agentury AP znovu vyhrožoval použitím jaderných zbraní proti svému jižnímu sousedovi. 

Jižní Korea v poslední době prohlubuje spolupráci s USA. Noviny Korea Herald informovaly o vojenské přehlídce, která proběhla minulý týden. Vedle jihokorejských jednotek se jí účastnili i američtí vojáci a technika. Jihokorejský prezident Yoon Suk Yeol prohlásil, že v případě jaderného útoku ze strany KLDR obě země udeří a severokorejský režim zcela zničí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.