Havlová lituje role první dámy: Žádné peníze jsem z toho neměla, běsní

[chooze:gallery;value:30876]

Na novelu, jež připisuje manželce prezidenta téměř 100 tisíc měsíčně, reagovala i vdova po prezidentu Václavu Havlovi Dagmar Havlová. "Donesla se ke mně informace z médií, že jsem údajně požadovala i já finanční odměnu za vykonávání služby na Hradě v době, kdy byl manžel prezidentem republiky," svěřila se herečka.

Proti zvěstem se ostře ohradila. "Tato informace se nezakládá na pravdě. Je nepravdivá, lživá a zavádějící," oznámila na sociálních sítích Havlová. Ona prý nic z role první dámy neměla. 

[chooze:article;value:577674]

Všechny náklady si podle ní s Havlem hradili ze svého.​ "Všechny výdaje na reprezentaci doma i v zahraničí, stejně jako náklady spojené s pobytem na zámku v Lánech a bydlení ve vlastním domě, byly výhradně hrazeny z našich vlastních finančních prostředků," doplnila Havlová. Ta se v době, kdy se věnovala úloze manželky prezidenta, dokonce vzdala úspěšné kariéry herečky. 

Přišla tak o několik let, které si mohla započíst do důchodu. Úloha první dámy se jí totiž do něj nijak nepromítla. "Rozhodující léta mi nebyla započtena do důchodu, i když jsem zastávala činnost, která patřila funkci ombudsmana a jeho kanceláře. Ta byla zřízena v roce 2000," uzavřela Havlová.

Dagmar Havlová se dojala nad neobvyklým portrétem Havla. Podívejte se na video (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.