Kim Čong-un chce odpálit přeshraniční silnice, tvrdí jihokorejská armáda

Vřelá objetí a slzy štěstí. To jsou záběry z přísně střežené hranice mezi KLDR a Jižní Koreou před šesti lety. V době oteplování vztahů mezi oběma zeměmi dostali členové rodin rozdělených korejskou válkou šanci se po téměř 70 letech znovu setkat. "Čekal jsem na tebe dlouhých 68 let," řekl tehdy Cho Jeong-ki, účastník setkání rodin rozdělených korejskou válkou.

Teď ale naděje obyvatel zemí rozdělených 38. rovnoběžkou na opětovné shledání pohasla. Severokorejský diktátor Kim Čong-un se totiž údajně rozhodl vyhodit do povětří silnice protínající demilitarizované pásmo na hranicích s Jižní Koreou.

[chooze:article;value:578443]

​"Zjistili jsme, že za hraničním plotem zahájili práce a že se chystají zničit přeshraniční silnice. Věřím, že Severní Korea je může zničit ještě dnes," poznamenal Lee Sung Joon, mluvčí jihokorejské armády.

Zničení silnic je součástí politiky KLDR, která nyní usiluje o přerušení vztahů s Jižní Koreou. Ty jsou přitom už teď na bodu mrazu, a to i kvůli jihokorejským dronům, které v KLDR shazují letáčky znevažující osobu severokorejského vůdce Kim Čong-una. Posílání balónů s odpadky a exkrementy na jih už nejspíš Kimovu režimu jako odpověď nestačí. 

A přituhuje i uvnitř KLDR. Režim údajně zatkl dvě desítky vojáků, kteří se v polovině září pod dohledem Kim Čong-una účastnili vojenského cvičení. Vojáci se údajně dívali na svého milovaného vůdce tak usilovně, že zanedbávali své pracovní povinnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.