Muž dostal za brutální vraždu manželky 27 let. Obrátil se na Ústavní soud

Mělo to vypadat jako tragická autonehoda po nárazu do stromu při cestě do práce. "Zajistil si paralyzér, benzín, manželce se v podstatě nacpal do auta," popsala situaci soudkyně Krajského soudu v Liberci Markéta Navrátilová. 

Tam ji měl ochromit, auto polít benzínem a zapálit. Žena podle znalců zůstala po zásahu paralyzérem při vědomí, ale nemohla se hýbat. "Způsobí ochromení, ale nikdy nezpůsobí bezvědomí. Teplota v tom autě byla přes 1 000 stupňů. Já jsem se s takovým trestným činem dosud nesetkala," vysvětlila Petra Pazderková, žalobkyně Krajského státního zastupitelství v Liberci.

[chooze:article;value:573182]

​Muž soudům předestřel nespočet verzí, jak jeho žena měla zemřít. Od milostného trojúhelníku přes sebevraždu až po vyděrače. Podle soudkyně ale byla motivem vraždy jeho láska k jiné ženě i to, že se chtěl vyhnout nástupu do vězení za ujetí od dopravní nehody. Spoléhal prý na to, že se trestu vyhne, pokud bude jediným, kdo se bude moci starat o syna, když ho chladnokrevně připraví o matku.

"Byť je to z mého pohledu bizarní důvod, tak tento motiv zazněl z úst samotného obžalovaného," uvedla žalobkyně Pazderková.

Podle obhájce soud nedostatečně vyvrátil všechny předestřené verze jeho klienta. "Není pachatelem toho skutku," poznamenal Marek Sovička, obhájce Pavla Nového.

Když muž se stížností neuspěl ani u Nejvyššího soudu, podal ústavní stížnost. O té zatím není rozhodnuto.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.