V Německu vznikla farma pro gay berany. Homosexuál je každý dvanáctý

"Gay ovce to nemají jednoduché. Normálně jsou posílány na jatka, protože neplní svou 'roli' v každodenním hospodaření. Než aby se z nich ale stal salám, koupili jsme je od chovatelů z celého Německa a přivezli na malou farmu v Löhne. Tam teď mohou po zbytek života milovat koho chtějí," uvádí na svém webu značka Rainbow Wool s tím, že každá 12. ovce je homosexuální.

Upozornil na to portál Adweek. Kromě toho, že chce zachránit homosexuální ovce před smrtí, chce taky upozornit na diskriminaci queer lidí ve světě. "Být homosexuálem je v 62 zemích stále nezákonné a velmi nebezpečné. Ve 12 z těchto zemí můžete být dokonce odsouzeni k trestu smrti jen za to, že jste gay – jako naši homosexuální berani," popsala značka.

[chooze:article;value:573587]

​Jak uvádí web out.tv, na e-shopu si zatím zákazníci mohou koupit čepice nebo tkaničky z homosexuální vlny. Ovce chová gay Michael Stücke na své farmě v německém Severním Porýní-Vestfálsku.

Pro propagační kampaň se se značkou spojil zpěvák německé pop rockové skupiny Tokio Hotel Bill Kaulitz. Výtěžek z prodeje je určen na podporu německé LGBT+ organizace LSVD+, která usiluje o zlepšení postavení homosexuálů, bisexuálů a transsexuálů v zemích, kde nejsou svobodní. Berany si lidé dokonce mohou adoptovat na dálku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.