Maminka šla nakrmit křečka. Jeho kousnutí ji zabilo

Matka dvou dětí zkolabovala v pátek ve Španělsku v provincii Castellón nedaleko Valencie u zdravotnického centra. 38letá Kolumbijka se tam vypravila, když se jí přitížilo poté, co ji kousnul křeček.

Na pomoc jí podle deníku Metro přispěchali zdravotníci, ale už se jim nepodařilo ji resuscitovat. Měla být jen několik metrů od vchodových dveří zařízení. Její dvě děti ve věku 17 a 11 let byly s ní.

[chooze:article;value:576206]

​Podle webu The Mirror USA se zatím neví, co bylo konkrétní příčinou ženiny smrti. "Ve vzácných případech může být kousnutím infikovaného křečka přenesena vzteklina nebo bakteriální infekce," uvádí ale web.

"Hlášení o alergických reakcích jsou poměrně častá, ale většinou jde o vosí nebo včelí bodnutí nebo jsou lidé alergičtí na léky," řekl britský medik k jinému případu, kdy se člověku přitížilo po kousnutí křečkem. Podařilo se ho ale údajně zachránit.

"Pokud vás kousne hlodavec, je třeba ránu po kousnutí ihned důkladně vyčistit a poté ji překrýt vodotěsným obvazem. Pakliže se rána nehojí a zanítí, vyhledejte lékařskou pomoc," doporučuje britské ministerstvo zdravotnictví.

V Česku se v srpnu objevila vzteklina. Muže v Ostravě pokousal nakažený netopýr (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.