Primátor Svoboda se kvůli razii v DPP pustil do Pirátů. Žádá zásadní kroky

Piráti podle primátora chtěli při vyjednávání o koalici mít na starost mimo jiné dopravu. "Věřil jsem, že budou funkce dělat tak, že budou schopni činnost dopravního podniku hlídat a kontrolovat a budou dbát na to, aby vazby, které tam přetrvávaly, nefungovaly," prohlásil. Místo konstruktivního řešení podle něj Piráti jen okopávají kotníky a zbavují se zodpovědnosti.

"S důvěrou, která přichází od voličů, přichází i odpovědnost. Dopravní podnik se stále potýká s následky největší korupční kauzy, která v Praze byla, kauzy Dozimetr. Proto jsem přesvědčen, že je potřeba provést takové kroky, aby to bylo začátkem řešení problémů v dopravním podniku, protože do této doby žádné zásadní kroky nebyly udělány, a dokonce jsme se dočkali toho, že nám do dopravního podniku vtrhla policie," uvedl.

"Důrazně požaduji okamžitou rezignaci všech představitelů dopravního podniku, kteří jsou v tuto chvíli obviněni, vyhlášení výběrového řízení na ředitele dopravního podniku, plnohodnotné zastoupení funkčních orgánů dopravního podniku, představenstva a dozorčí rady," vzkázal.

[chooze:article;value:578942]

"Před více než 11 lety jsem dělal maximum pro to, abych stabilizoval situaci v dopravním podniku," připomněl Svoboda. "Dostal jsem se do hledáčku těch, proti kterým jsem bojoval. Ti projevili svoji sílu. Nelituji toho, ale už to znovu nepřipustím," doplnil.

"Očekávám od dozorčí rady, že všechny tři body budou naplněny nejpozději do 31. října," řekl. 

Náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) už dříve vyzval generálního ředitele DPP Petra Witowského k rezignaci, jinak slíbil, že navrhne jeho odvolání. 

"Děkuji Bohuslavovi Svobodovi, že podpořil naše snahy o vyhlášení výběrového řízení na ředitele dopravního podniku. Piráti o to usilují už od roku 2018. Bohužel nás v tom tehdejší ani současní koaliční partneři zatím nepodpořili. Jsem rád, že teď SPOLU změnilo postoj a chce splnit své závazky voličům. V tom nacházíme společnou řeč, protože požadavky pana primátora odpovídají programu mimořádné dozorčí rady DPP, který je známý už ze čtvrtka," reagoval náměstek na slova primátora na sociální síti X.

"Pan primátor vyzval k rezignaci obviněné, což já nejsem. K mojí rezignaci není právní ani jiný důvod. Jak jsem opakovaně řekl v minulosti, pokud bude vypsáno výběrové řízení na pozici generálního ředitele DPP, přihlásím se do něj," prohlásil Witowski.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.