Postgraduální studium médií letos už potřetí. Učte se od novinářských hvězd

Postgraduální studijní program Média a současné mediální prostředí na vysoké škole CEVRO už potřetí odstartuje 22. listopadu 2024. Studenti získají možnost se setkat a diskutovat s řadou profesionálů a odborníků. Budou se účastnit praktických ukázek, exkurzí a workshopů.

Praxe spolu s více než 30 přednáškami tak přináší cenné zkušenosti a kontakty budoucím novinářům, mediálním profesionálům, či těm, kteří se o média jen zajímají. 

Oproti uplynulým letem se letošní dvousemestrální studium v zásadě neliší. I tento rok se totiž studenti setkají s řadou novinářských hvězd i politických osobností. Stejně jako předešlé semestry se vztahu mezi médii a politikou věnuje bývalý předseda vlády Mirek Topolánek. Vladimír Mynář vede přednášky na téma politika, byznys a média, otázkami mediální scény se zabývá Libuše Šmuclerová.

[chooze:article;value:463384]

Televizní zpravodajství vysvětlí ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska, o tom internetovém přednáší jeho zástupce Vladimír Rosol

"Vedle expertů z praxe nebudou chybět i teoretikové jako spoluzakladatelka žurnalistiky na Univerzitě Karlově docentka Barbora Osvaldová, přední znalkyně mediálního práva Helena Chaloupková nebo expert na nová média Josef Šlerka," říká výkonný garant programu a šéfredaktor názorového portálu CEVRO Aréna Jiří Š. Cieslar.

Praktický vhled do světa médií získají účastníci programu ve zpravodajství TV Nova nebo mediálním domě Czech News Center.

"V rámci našich postgraduálních programů na Vysoké škole CEVRO se vždy snažíme, aby přednášeli lidé z praxe, kteří něco zažili a mají bohaté zkušenosti, které mohou předávat dál. S nimi jsou naši studenti v kontaktu i po mnoho let od ukončení studia a často spolu dělají na nejrůznějších projektech. Síla síťování v rámci tohoto typu studia je k nezaplacení," doplnil Cieslar.

[chooze:article;value:476746]

Do programu se může přihlásit kdokoliv, zkušenosti z mediálního světa nejsou podmínkou. Zájem můžete projevit do 18. listopadu 2024 na stránkách vysoké školy CEVRO. Samotné studium studenti zakončují praktickou zkouškou a závěrečnou prací pod vedením některého z řad vyučujících. 

Vysoká škola CEVRO je respektovaná instituce s téměř dvacetiletou tradicí. Sídlem školy je Měšťanská beseda, kde se v druhé polovině 19. století tříbilo české vlastenectví. Odsud bylo v roce 1953 zahájeno historicky první televizní vysílání v Československu. Budova byla i prvním sídlem TV Nova.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.