Oslava narozenin a smažení hranolek. O Bílý dům se bojuje všemi způsoby

Stevie Wonder, legendární nevidomý zpěvák a klavírista, popřál v Georgii Kamale Harrisové k 60. narozeninám. Zdánlivě nevýznamná událost může ve volbách sehrát důležitou roli. Jedním z předvolebních témat je totiž věk Donalda Trumpa. Tomu je 78 let a v případě vítězství by se v průběhu svého mandátu mohl stát nejstarším prezidentem v historii Spojených států.

Sám Trump o sobě ale prohlašuje, že je v dobré kondici. "Dělal jsem kognitivní testy – dvakrát, a v obou jsem uspěl. Lékař v jednom případě řekl, že nikdy neviděl nikoho, kdo by v nich tak uspěl," pochlubil se republikánský kandidát na prezidenta.

[chooze:article;value:579287]

​Sám Trump se ve své kampani o víkendu zaměřil zejména na Pensylvánii. V jednom ze států, kde hlasování o příštím prezidentovi bude rozhodovat, se zapojil do práce v prodejně rychlého občerstvení, kde smažil hranolky. Narážel tak na informace ze životopisu své konkurentky, ve kterém Harrisová tvrdí, že v kuchyni restaurace pracovala během studií.

"Nikdy tu nepracovala. McDonald's to jen tak mimochodem znovu potvrdil. Jinými slovy, je to prolhaná Kamala," prohlásil Trump.

"Pensylvánie je stát, který v roce 2016 volil Trumpa, ale v roce 2020 Bidena. Je tam hodně bílých voličů z dělnické třídy. Má velká městská centra i venkovské komunity. Takže Pensylvánie slouží jako jakási sonda celé země," popsal ředitel průzkumu veřejného mínění Franklin & Marshall Berwood Yost.

[chooze:article;value:578836]

​Získat voliče v Pensylvánii se Trumpovi snaží kontroverzním způsobem pomoci i miliardář Elon Musk. Ten slíbil každý den až do dne konání voleb věnovat jednomu z podporovatelů Donalda Trumpa v přepočtu přes 23 milionů korun.

"Myslím, že je to něco, na co se mohou orgány činné v trestním řízení podívat. Už nejsem generální prokurátor Pensylvánie. Jsem guvernér. Ale určitě to vyvolává vážné otázky," uvedl guvernér Pensylvánie Josh Shapiro.

O tom, který z kandidátů nakonec v Pensylvánii, potažmo celých Spojených státech, uspěje, rozhodnou Američané 5. listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.