Vyhrocená hádka Fialy a Babiše: Premiér potřebuje psychiatra, myslí si šéf ANO

Slovenské ministerstvo vnitra uzavřelo smír s lídrem hnutí ANO Andrejem Babišem a uznalo, že Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB. Ministerstvu totiž hrozilo riziko, že pokud by soudní líčení prohrálo, Babiš by na něm mohl vymáhat vysoké finanční náhrady. "Toto riziko bylo bylo v kontextu efektivního hospodaření s veřejnými financemi neakceptovatelné," vysvětlilo slovenské ministerstvo.

Jenže celý sled událostí se nelíbí Petru Fialovi. Podle něj si Babiš "vyhandloval" uznání, aniž by se dbalo na jakákoliv fakta. "Andrej Babiš se opět pokouší ohýbat fakta. V jeho světě není zjevně podstatné, jaká je pravda, ale jak fakta co nejvíce zastřít a ohnout ve svůj prospěch," napsal bez okolků na sociální síti X.

[chooze:article;value:579668]

Naznačil, že šlo o pouhé "kamarádíčkování" s vedením Slovenska. "V pondělí oznámená naprosto neuvěřitelná politická dohoda o jeho spolupráci s StB, kterou uzavřel se spřátelenými politiky na Slovensku, je toho nejnovějším důkazem. Rozsudek nezávislého soudu nahradil obyčejný handl. Tohle je perspektiva, kterou Andrej Babiš fakticky nabízí naší zemi," rozohnil se Fiala.

Jeho slova nezůstala bez odezvy, popuzený Babiš se rozhodl pro slovní odvetu. "Vaší reakcí jste jen lidem ukázal, jak malý, úlisný a falešný člověk jste. Pro vaši informaci, soud jsem vyhrál čtyřikrát a v meritu věci vždy rozhodl v můj prospěch. Věděl jsem, že uspěju opět, a vědoma si toho byla očividně i slovenská strana," odvětil šéf hnutí ANO.

[chooze:article;value:579675]

"Vaše řeči o nějaké politické dohodě považuju za skandální, protože z pozice premiéra České republiky znevěrohodňujete slovenské instituce," doplnil lídr hnutí ANO.

Následně sdílel příspěvek jiného uživatele, ve kterém naznačil, že jeho politický sok potřebuje odbornou pomoc. "Je smutné, že žijeme v zemi, která není schopná poskytnout kvalitní psychiatrickou péči ani vlastnímu premiérovi," zní příspěvek. 

Není to přitom první slovní přestřelka Babiše s Fialou na síti X tento týden. Už v pondělí si vyměnili názory a nevolili přitom mírné výrazy (psali jsme o tom v tomto článku). 

Andrej Babiš byl minulý týden hostem pořadu Kuloáry Napřímo. Podívejte se na rozhovor:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.