Zemřel bývalý zpěvák Iron Maiden Paul Di’Anno. Bylo mu 66 let

[chooze:gallery;value:37781]

​Ve věku 66 let zemřel zpěvák Paul Andrews, který vystupoval pod uměleckým jménem Di'Anno. Proslavil se působením ve světoznámé heavymetalové kapele Iron Maiden, se kterou v 80. letech nahrál dvě alba.

Smutnou zprávu o zpěvákově úmrtí oznámilo vydavatelství Conquest Music. "Conquest Music jsou hrdí na to, že máme Paula Di'Anna v naší umělecké rodině a žádáme jeho legii fanoušků, aby pozvedla sklenku na jeho památku," napsalo vydavatelství v prohlášení.

Zpěvákův odchod zasáhl jeho i bývalé hudební kolegy. "Je tak smutné, že je pryč," napsal podle BBC na sociální sítě baskytarista a zakládající člen kapely Steve Harris. "Bude nám všem chybět. Odpočívej v pokoji, kamaráde," vzkázal mu do nebe.

[chooze:article;value:507157]

​"Paulův přínos pro Iron Maiden byl obrovský a pomohl nás nasměrovat na cestu, kterou jsme jako kapela kráčeli téměř pět desetiletí," uvedla podle deníku Daily Mail kapela v prohlášení.

"Na jeho průkopnickou přítomnost jako frontmana a zpěváka, a to jak na pódiu, tak na našich prvních dvou albech, budeme velmi rádi vzpomínat nejen my, ale i fanoušci po celém světě," napsala dále.

​Paul Andrews se narodil v roce 1958 v Londýně. Hudba ho lákala už v mládí, v roce 1977 se spřátelil s Harrisem, který hledal zpěváka pro rozvíjející se skupinu Iron Maiden. Di'Anno se zúčastnil konkurzu a uspěl. V kapele ho v roce 1981 vystřídal současný zpěvák Bruce Dickinson.

Informaci o Andrewsově úmrtí měla potvrdit i jeho rodina. Zpěvák údajně naposledy vydechl v svém domě v Salisbury. V posledních letech ho trápily zdravotní problémy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.