Putinova moc v ohrožení. Vdova po Navalném se rozhodla k radikálnímu kroku

Moc ruského prezidenta Vladimira Putina je v ohrožení. O funkci se ho rozhodla připravit manželka zesnulého Alexeje Navalného Julija. V rozhovoru pro BBC oznámila, že se hodlá ucházet o jeho funkci. Putinovi tak poslala ostrý vzkaz.

"Zúčastním se voleb jako kandidátka," řekla. "Mým politickým oponentem je Vladimir Putin. A já udělám vše pro to, aby jeho režim padl co nejdříve," dodala s tím, že se o funkci hlavy státu bude ucházet, až přijde ten správný čas.

[chooze:article;value:579433]

​Do boje proti ruskému režimu se rozhodla vydat po smrti svého manžela v únoru letošního roku. Na sociální síti X tehdy oznámila, že chce usilovat o Putinovo sesazení. Ruského prezidenta zároveň obvinila ze smrti svého manžela.

Nyní si je údajně dobře vědoma toho, že pokud by se do Ruska vrátila v tuto chvíli, byla by zatčena. Stejně tak se stalo i v případě dnes již zesnulého Alexeje Navalného, kterého ruský režim uvěznil ihned poté, co se vrátil z Německa, kde se léčil po údajné otravě novičokem. Navalnyj zemřel 16. února 2024 v trestanecké kolonii na Sibiři.

Navalnyj byl výjimečný v komunikaci s příznivci, proto se ho režim bál, tvrdí expert:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.