České celebrity dávají dětem klasická i exotická jména. Jaká se líbí vám? ANKETA

Před dilematem, jaké křestní jméno vybrat svým potomkům, stojí i české celebrity. Jako všichni rodiče si musí zvolit, zda by mělo jít o jméno české nebo cizí, a také se musí rozhodnout, jestli má jít o ojedinělou a originální variantu, nebo jestli chtějí něco tradičního.

Slavné hvězdy se s tímto problémem v roce 2022 popraly vskutku statečně, a tak na svět přišlo mnoho miminek s krásnými jmény. V repertoáru slavných se vystřídaly jak české klasiky, tak i naprosto neotřelé varianty jmen, které v Česku jen tak někdo neslyšel.

Herečka Tereza Ramba a tanečník Matyáš Ramba – dcera Miřenka

Oblíbená česká herečka, která se proslavila hlavně díky rolím princezen, porodila v lednu druhého potomka. Po starším Mikulášovi tak na svět přišla malá holčička, pro kterou rodiče vybrali neobvyklé jméno Mira. "Čekala jsem Teodoru, ale přišla Miřenka, Mira, Míra. V takovém klidu a lásce. Jako když se vám do duše rozprostírá zamilovanost," popsala na instagramu herečka.

[chooze:article;value:453097]

Miss Hana Vágnerová – dvojčátka Karel a Julie

Krásné modelce Haně Vágnerové se v lednu narodila dvojčátka. Miss s jejím partnerem Karlem Vagnerem je pojmenovali Karel a Julie. Karel tak dostal jméno po svém tatínkovi, úspěšném závodníkovi.

Zpěvačka Ewa Farna – dcera Ella

Známá zpěvačka se v roce 2022 stala maminkou už podruhé. V březnu na svět přivedla dceru Ellu, která se tak přidala ke staršímu bratříčkovi Arturovi. Otcem obou dětí je hudebník a manžel Ewy Farné Martin Chobot.

[chooze:article;value:456583]

Leoš Mareš a Monika Marešová – dcera Alex

Moderátorovi Leoši Marešovi a jeho ženě Monice se v březnu narodila holčička. Kolem porodu byly různé tajnosti, moderátor se ženou například zveřejnili jméno holčičky až den po jejím narození. Nakonec ji pojmenovali Alex.Manželé se totiž nechali pohlavím miminka překvapit a byli připravení Alex použít i ve chvíli, kdyby se jim narodil chlapeček.

[chooze:article;value:456800]

Herec Jan Plouhar – syn Honzík

V únoru se herci Janu Plouharovi narodil syn. Se ženou Radkou mu vybrali oblíbené české jméno Jan. "20. 2. 2022 přišel na svět Honzík, všichni jsou zdraví a už se spolu s Radkou Plouharovou těšíme domů," napsal na instagram herec.

Rybář Jakub Vágner – dcera Kaya

Otcem se letos stal i nejznámější český rybář Jakub Vágner. S manželkou Claudií přivítali na světě holčičku. Podle informací Super.cz dostala dívenka neobvyklé jméno Kaya. Vágnerova manželka je původem Němka.

[chooze:article;value:463398]

Herečka Ulice Barbora Mudrová – syn Kristián

Herečka Bára Mudrová se stala poprvé maminkou. Fanouškům ukázala fotografii z porodnice. Syn dostal krásné jméno Kristián. 

"Už je to pár dní… jsme v pořádku a teď konečně i doma. Sláva všem maminkám, které porod zvládly!" napsala herečka k fotce miminka.

[chooze:article;value:469260]

Herečka Eva Burešová a Přemysl Forejt – syn Tristan William

Radostnou novinu v podobě nového přírůstku do rodiny slavila i herečka Eva Burešová s partnerem Přemyslem Forejtem. Syn dostal neobvyklé jméno Tristan William Forejt.

"Jeden z nejodvážnějších rytířů kulatého stolu Tristan a největší z dramatiků William, to jsou jména, která nosí náš syn, a já věřím, že mu dají silný základ," vysvětlila už dříve herečka neobvyklou volbu.

[chooze:article;value:469729]

​Herečka Táňa Pauhofová – dcera Míla

Slovenská herečka Táňa Pauhofová porodila v říjnu dceru Mílu. Dokud na ní nic nebylo vidět, oblíbená slovenská zrzka nebyla příliš sdílná, co týkalo těhotenství. Nechtěla totiž nic zakřiknout. Skvělou zprávu tak jako první provalil její o 10 let mladší manžel Jonatán Pastirčák.

Herec Vojta Kotek – syn Hubert

Herec Vojta Kotek se stal tatínkem a malý chlapeček dostal opravdu netradiční jméno. "Hubert I. Šman Kotek. Je tu s námi. Vítej, synáčku. Milujeme tě," sdílel Vojta Kotek na instagramu.

Hlavně prostřední jméno syna je velmi kreativní. Díky příjmení Kotek totiž malému Hubertovi lidé mohou říkat "Šmankotek", vystřelil si z něj trošku jeho otec.

[chooze:article;value:473149]

Herečka Petra Nesvačilová – dcera Jasmína Rikka

Petra Nesvačilová spolu s partnerem Tomášem Vápeníkem přivítali na svět holčičku. Miminko dostalo hned dvě zajímavá jména, a to Jasmína Rikka, pochlubil se tatínek dítěte.

Zpěvačka Olga Lounová – dcera Arianne

I krásná zpěvačka Olga Lounová porodila dlouho očekávanou dcerušku. Pro tu vybrali s hokejistou Janem Kreglem netradiční jméno Arianne.

[chooze:article;value:475793]

​Herečka z Ulice Kristýna Hrušínská – syn Jakub

Představitelka Vandy z oblíbeného seriálu Ulice Kristýna Hrušínská se letos stala podruhé maminkou. Prvorozenému synovi Vojtíkovi tak k Vánocům předčasně nadělila brášku. Ten dostal hezké české jméno Jakub. Do rodiny Hrušínský tak přibyl další muž.

České celebrity očividně mají rozmanitý vkus. Své potomky pojmenovávají jak česky, tak i naprosto ojediněle. Jak jste na tom s výběrem jmen vy? Líbí se vám?

[chooze:poll;value:b1cdda1ffa3991954dcda9c24c1d91fdfe422e19;layout:tn_nova]

Tohle video zahřeje u srdce. Podívejte se, jak si moderátor Leoš Mareš hraje se svou dcerkou Alex:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.