Čeští politici reagují na výsledky voleb. Babiš zmobilizoval národ, tvrdí člen SPD

"Pokud bych utrpěla třetí porážku v řadě, tak už bych z toho vyvodila svoji zodpovědnost. Ukázalo se, že lidé si zkrátka nepřejí, aby byl hlavou státu," okomentovala Babišův neúspěch předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

"Blahopřeji Petru Pavlovi ke zvolení českým prezidentem. Oceňuji jeho velký podíl na vznikající hezké tradici: třetí porážka Andreje Babiše a jeho ANO v celostátních volbách za sebou: 2021 sněmovní volby, 2022 senátní volby, 2023 prezidentské volby. Pojďme to oslavit!" napsal ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

Připojila se i neúspěšná kandidátka z prvního kola Danuše Nerudová: "Vrátili jsme srdce na Hrad! Gratuluji Petru Pavlovi k vítězství a ještě jednou upřímně děkuji i těm z vás, kteří jste mou podporu v 1. kole přetavili v podporu Petra Pavla v kole druhém. Bez vás by to nešlo."

[chooze:article;value:487041]

​"Je rozhodnuto, děkuji všem voličům a blahopřeji Petru Pavlovi k jasnému vítězství. Pro naši zemi skvělá zpráva, on bude prezidentem všech," vzkázal poslanec Marek Výborný (KDU-ČSL)." To vítězství Petra Pavla má pro mě poselství, že je vidět, že se dá v České republice vyhrát i kampaní, která je vedena čestně," doplnil předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Místopředsedkyně ANO Alena Schillerová Babišův výsledek za prohru nepovažuje. "Použiju slova Václava Klause, které mám ráda, že to je nevýhra, ale je to obrovský úspěch. V parlamentních volbách jsme získali necelých jeden a půl milionu, takže to je o nějakých 900 tisíc hlasů víc," prohlásila.

"Minulost Andreje Babiše a jeho arogantní vystupování v průběhu kampaně vedly k tomu, že byl mobilizován celý národ. Nového prezidenta čeká velice složité období v oblasti sjednocování národa," řekl za hnutí SPD člen představenstva Radovan Vích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.