Vítězství slavil Pavel velkolepě. Jeho manželku Evu přemohly emoce

Asi tisíc hostů, tři stovky novinářů a jako bonus prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. Tak to vypadalo ve vítězném štábu generála Petra Pavla. Vzhledem k velkému množství lidí byla na místě i přísná bezpečnostní opatření.

Známí podporovatelé Petra Pavla začali na místo přijíždět už před uzavřením volebních místností. Nechyběli ani neúspěšní kandidáti z prvního kola. Generál Pavel dorazil do svého volebního štábu krátce před 14. hodinou.

[chooze:article;value:487020]

Mnoho lidí přišlo ve flanelových košilích a byly vidět i kšiltovky s nápisem generál. K jídlu se podávala česká klasika. Nálada byla od počátku dobrá, Pavel vedl od sečtení prvních okrsků a kdykoliv mu přibyla nějaká procenta, sálem se ozval potlesk.

A když bylo jasno, že Petr Pavel bude novým prezidentem, slovo si vzala jeho mluvčí Markéta Řeháková.

"Česko řeklo, že chce změnu. Vítám vás na tiskové konferenci zvoleného prezidenta Petra Pavla. Vidíte, že jsme velký tým, ale hlava je jenom jedna, já myslela paní Evu, ještě nám chybí Micka, říká paní Eva," prohlásila Řeháková.

[chooze:article;value:487015]

Její vystoupení ale na sociálních sítích okamžitě rozpoutalo vlnu kritiky, slavnostní situaci prý pojala příliš ležérně a nedůstojně.

"Ta paní v modrem, asi tisková prezidenta Pavla, je opilá, nebo ne? Dost tu radost ztrapňuje," vzkázal Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) na twitteru.

Nový prezident se ale rozhodit nenechal. "To, že jsem získal více hlasů než prezident Zeman mě těší, ale beru to jako takový obrovský závazek," uvedl Pavel.

Zatímco Petr Pavel vítězství přijal skoro se stoickým klidem, jeho manželku přemohly emoce. Následovala slova díků voličům, rodině, ale i členům vítězného týmu a zazněla i česká hymna.

[chooze:article;value:486997]

Před 17. hodinou si nově zvolený prezident přichystal překvapení. Na pódiu přivítal slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou.

"Já osobně mám mimořádnou radost z toho, že v našem regionu přibude hlava státu, která ctí demokratické hodnoty a jejíž síla pramení ze klidu," prohlásila Čaputová.

Po slovenské prezidentce přišel s blahopřáním i premiér Petr Fiala (ODS) a Danuše Nerudová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.