Adidas vytřel Kanye Westovi zrak. Obří výtěžek z bot půjde na charitu

Roztržka německého sportovního gigantu Adidas s americkým raperem Kanyem Westem má dohru, která by zpěváka asi ani ve snu nenapadla. Dlouho si nejspíš myslel, že firma se třemi pruhy, díky které vydělával miliardy dolarů, na něj nemá páku a může se na veřejnosti prezentovat, jak chce. "Můžu si klidně říkat antisemitské věci a Adidas nic nezmůže. A co teď?" prohlásil. 

Jenže se přepočítal a výrobce sportovního oblečení a bot s ním loni spolupráci rozvázal. Bouřili se i Kanyeho fanoušci, kteří na protest začali slavné tenisky dokonce pálit.

Teď se to firma rozhodla slavnému raperovi vrátit ještě o trochu víc. Místo toho, aby všechny boty z jeho kolekcí odepsala, je dala do prodeje. Jen za poslední tři měsíce firmě vynesly v přepočtu téměř 10 miliard korun.

[chooze:article;value:474538]

​"Hodláme i nadále pokračovat v prodeji velkého množství kolekce bot Yeezy. Je to mnohem lepší, než zboží ničit a odepisovat. Umožní nám to poskytovat opravdu velké dary organizacím. A to i těm, které bojují proti projevům nenávisti," vyjádřil se generální ředitel Adidas Bjørn Gulden. 

Kanye West vždy patřil k bouřlivákům amerického šoubyznysu. Pak se ale v roce 2014 oženil a založil rodinu s profesionální celebritou Kim Kardashian a vypadalo to, že se konečně usadil. Jenže před dvěma lety pár, který spolu má čtyři děti, ohlásil rozvod. A s raperem to začalo jít z kopce. Firmy s ním rozvázaly spolupráci, přišel o sponzory a média spekulují i o jeho závislostech. 

Často se totiž na ulici objevuje například ve velmi podivném oblečení –⁠ policejním tričku s ramenními vycpávkami, úzkých legínách nebo teplácích a zvláštní obuvi. Podobně je na tom s outfity i jeho nová partnerka, která zase volí zajímavé pokrývky hlavy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.