Agáta se chlubí, koho volila na prezidenta. Je to nezralost, zuří Žilková

Ve druhém kole prezidentských voleb se proti sobě postaví Petr Pavel a Andrej Babiš a u Žilkových teď kvůli tomu možná bude trochu napjatá atmosféra. Těhotná Agáta se totiž ráda veřejně chlubí svou podporou pro bývalého premiéra Andreje Babiše.

To její maminka, herečka Veronika Žilková, o Babišovi nechce ani slyšet. Žilková naopak veřejně podpořila Danuši Nerudovou, a byla dokonce jednou z významných tváří kampaně profesorky. "Danuše Nerudová bude ideální prezidentkou a zástupkyní všech občanů. Silných, slabých, mladých, starých, žen i mužů. Pro prezidentský úřad má ideální věk, energii a zároveň je empatická a vzdělaná. Svoji statečnost, toleranci a schopnost vést republiku dokázala na postu rektorky univerzity. Nemá žádnou politickou minulost, proto je garantem rovné příležitosti pro všechny," tvrdila Žilková před volbami.

[chooze:article;value:483618]

​Herečka Nerudovou dokonce v sobotu osobně podporovala přímo v jejím volebním štábu v Galerii Mánes, kde ovšem musela sledovat poměrně drtivou porážku své oblíbenkyně. Ve volebním štábu se nakonec před novináři rozpovídala o tom, že Babiše volit nebude, protože jí vadí jeho komunistická minulost. Žilková přitom dlouhá léta žila s Martinem Stropnickým, který byl jednou z hlavních tváří Babišova hnutí ANO. 

Problém i s Pavlem

Komunistickou minulost má za sebou i druhý kandidát, generál Petr Pavel. Přestože Nerudová mu vyjádřila hned v sobotu jasnou podporu, tak její velká fanynka Žilková ji neposlechne. Ke druhému kolu voleb podle svých slov vůbec neplánuje jít. S postupem Babiše a Pavla je totiž hodně nespokojená. "Je to nezralost českých voličů. Ještě nedozráli k ženě a k evropskému rozměru. Ona prostě je politička budoucnosti. A tito pánové v důchodu by opravdu měli být v důchodu," řekla naštvaná Žilková v rozhovoru pro iDnes.cz.

[chooze:poll;value:4b50e13f8c9e9cfeef8fad440c97c964fb25ecdb;layout:tn_nova]

​Babiš i Pavel budou podle expertů v druhém kole nicméně potřebovat každý hlas. Možná se tak Agátě ještě podaří maminku přesvědčit, nebo zůstane v rodině s volbou Babiše osamocena. Její partner, podnikatel Jaromír Soukup, totiž Babiše také nevolí, jak přiznala sama Hanychová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.