Moderní bydlení

Agresivita některých obyvatel ústeckého sídliště Mojžíř roste. Radnice je bezradná

Malé děti házejí po důchodkyni koloběžku, další ji skopávají na zem. Po tomto videu se o malém ústeckém sídlišti začalo mluvit po celém Česku. Přidalo se k tomu napadání řidičů městské hromadné dopravy. "Odmítali na této lince jezdit. Docházelo k plivání na řidiče, kabiny řidičů, ve vozidlech, vozidla musela procházet každý den velkým úklidem," uvedla mluvčí ústeckého dopravního podniku Jana Dvořáková.

Poslední tečkou byly útoky na řidiče místní pizzerie, při posledním incidentu se kurýrka musela zamknout v autě. "Po odevzdání objednávky zákazníkovi se k ní začala blížit skupinka, že si také objednali. Pak se urychleně zamkla do vozu pod nátlakem a výhrůžkami," opsal situaci majitel pizzerie David Tůma.

Od té doby tam pizzerie nedováží a prý už nikdy dovážet nebude. Nad sídlištěm zlomila hůl také místní radnice, od loňska se podle starostky situace ještě zhoršila.

[chooze:article;value:557505]

​"Dochází k opakované devastaci chodníků a toho okolí. Lavičky, houpačky, dětská hřiště, koše, to všechno se ničí," popsala starostka Neštěmic Yveta Tomková (Vaše Ústí).

Skládky se naposledy odvážely v pátek. Přes víkend tam opět přibyly tuny odpadu, především starý nábytek a různé spotřebiče. "Včera se znova házelo z oken, třeba nábytek. Jezdí to sem město odvážet, ale nestíhají," řekli v neděli místní. "Nic se nezměnilo. Když je po sedmnáctém, tak tam je rachot. Zpívá se, chlastá, fetuje," přidal se starousedlík Milan Dašek.

Magistrát má svázané ruce, většina bytů je v soukromém vlastnictví. Nájmy jsou tu okolo 15 tisíc. Úředníci tak alespoň provádějí jednu kontrolu za druhou. "Další plánujeme během prázdnin. Té se bude účastnit Policie ČR, městská police, hygiena, hasiči a naše odbory," upozornil náměstek primátora Ústí nad Labem Michal Mohr (SPD).

Kontrolují se počty nahlášených obyvatel, různé revize a stavy nemovitostí. Majitelé domů dostali už statisícové pokuty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.