Agresivní pes na jihu Moravy utrhl hlavu fence. Jde jen o přestupek, říká policie

O milovaného domácího mazlíčka přišla rodina v jihomoravském Tišnově. Teď před podobným osudem varuje ostatní. "V úterý v ulici Na Mlékárně nám pes bojového plemena bez vodítka a košíku napadl naši 11letou milovanou jorkšírku Lucinku. Ve vteřině přilítl a ukousl jí hlavu. Je to strašné, ale tak to je," píše na sociálních sítích paní Bára. Útočícím psem měl být údajně stafordširský teriér.

"V úterý 24. 10. 2023 došlo v Tišnově k incidentu, který, bohužel, skončil smrtí jednoho ze dvou psů. Případem se zabývá Městská policie Tišnov, která právě shromažďuje důkazy a materiály k předání věci věcně příslušnému orgánu. Jedná se o politování hodnou situaci. K detailům incidentu se nebudeme vyjadřovat," potvrdila smrt fenky pro TN.cz mluvčí tišnovské radnice Kristýna Musilová.

Podle paní Báry ale byla reakce městské policie nedostatečná. "Otázkou je, kdyby tam byla moje malá dcerka, která by pejska držela v náručí, co by bylo? Nechci ani domýšlet. Bohužel, jak jsem se dozvěděla od městské policie, pes je věc. Je to tak jenom přestupek. Žádný zákon na odebrání psa takto nezodpovědným majitelům neexistuje. Prý až napadne dítě, pak už by se to řešilo," podivovala se.

[chooze:article;value:526835]

Že skutečně jde o přestupek, potvrzuje také oslovená advokátka. "Nedávno jsme řešili podobný případ a také to skončilo jako přestupek. Bohužel opravdu, dokud ten pes někoho, tedy člověka, nezraní, tak je na zodpovědnosti toho majitele a nelze jej odebrat. Maximálně tam může dojít k udělení pokuty," sdělila TN.cz ředitelka Pro bono aliance Veronika Ježková.

Redakce TN.cz k věci oslovila také údajnou majitelku psího útočníka. Ta ale na žádost o vyjádření do vydání článku nereagovala.

S milovaným psem se kvůli jeho agresivitě musel rozloučit americký prezident:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.