Agresorka z Ústí promluvila. Kamarádka si bitku zasloužila, řekla o oběti

Brutální útok otřásl Ústím nad Labem. V zámeckém parku tam 15letá dívka surově zbila svou kamarádku. Při bití, které trvalo sedm minut, ji kopala do hlavy, břicha i nohou. Video z útoku koluje na sociálních sítích a vyvolalo vlnu odporu.

Patnáctiletou agresorku jménem Rozálie se podařilo vypátrat reportérům MF Dnes. Ti ji navštívili na sídlišti v ústecké městské části Krásné Březno, kde dívka žije i s rodinou. Od parku, kde se agresivní útok odehrál, je to jen kousek.

Samotná Rozálie se svou rolí v incidentu nijak netajila. "Nikdy jsem se neporvala, vyprovokovala mě. Byla to moje nejlepší kamarádka a začala mi nadávat, že šlapu s Němci. Tak jsem ji začala mlátit. Zasloužila si to," hájila se Rozálie.

[chooze:article;value:487291]

Odlišný názor ale mají obyvatelé sídliště, kde žijí převážně Romové. I když jsou zvyklí na dětskou agresi a rvačky na sídlišti, brutalita útoku zaskočila i je. "Občas se tady s kamarády porveme. Ale vždycky si pak podáme ruku. Tohle se tady nikdy neděje," řekl reportérům 12letý bratranec napadené dívky.

Rozálie navíc měla rvačku chystat. Podle svědectví jednoho z jejích kamarádů chtěla druhou dívku zmlátit déle než týden. Problémy měla Rozálie mít i ve škole, kde často chyběla. Kvůli tomu jí hrozil nástup do dětského domova.

Případem útoku se zabývá i policie, která Rozálii našla a vyslechla už v pondělí. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví," napsala na twitteru ústecká policie.

Útočnice ale nebyla jediným, koho kriminalisté hledali. Policie pátrala také po oběti útoku, která z místa činu odešla sama a nevrátila se domů. S pomocí veřejnosti ji policisté našli a přivezli do nemocnice k lékařskému vyšetření.

Takto vypadal útok, který spustil policejní vyšetřování:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.