Akční záchrana na Karlštejně kvůli spadlému mobilu. Umřeme, bála se žena

[chooze:gallery;value:32045]

​Na záchrannou akci se v sobotu vydali hasiči ze Středočeského kraje. Vyjeli ke dvěma lidem, kteří zůstali na skále pod hradem Karlštejn. Tam se pár vydal najít ztracený mobilní telefon. Romantický výlet se tak pro něj změnil v boj o holý život.

"S přítelkyní jsme jeli na Velkou Ameriku a pak na Karlštejn, koupili jsme si vstupenky na prohlídku a měli jsme ještě asi 20 minut čas, tak jsme si řekli, že se projdeme po nádvoří a uděláme si nějakou fotku. A přítelkyně měla selfie tyčku a telefon jí z ní vystřelil přes hradby," popsal redakci TN.cz pan Martin.

Pár se následně vydal pro radu k paní na pokladně. Ta jim ale řekla, že telefon spadl na špatné místo, ke kterému se zřejmě nedostanou. S tím se ale Martin a jeho přítelkyně odmítli smířit. "Zkusili jsme to obejít spodem. Vyšplhali jsme strání nahoru. Asi hodinu jsme šli po čtyřech a chytali jsme se kamenů a stromů," popsal.

[chooze:article;value:506925]

​Telefon se Martinovi a jeho přítelkyni podařilo najít, vyhráno ještě ale zdaleka neměli. "Otočili jsme se zpátky a chtěli jít dolů. Říkal jsem, že to zvládneme, ale přítelkyně měla strach. Bála se, že nevidíme, kam šlapeme, a že se zabijeme. Tak zavolala 112," vysvětlil.

Na pomoc proto vyjeli hasiči, záchranáři a policie. Pár našli na skále asi 40 metrů nad zemí. "Dostávali jsme je dolů pomocí slaňovací techniky. Lezci se k nim slanili a následně je pomohli dostat dolů na zemi," popsala redakci TN.cz mluvčí středočeských hasičů Tereza Sýkora Fliegerová.

Vše se nakonec obešlo bez zranění. "Jen škrábance," dodal pan Martin. "Lidé by se neměli stydět i kvůli hlouposti zavolat o pomoc. Hasiči nám sami řekli, že je dobře, že jsme o pomoc zavolali, že je lepší zachránit dva životy, že od toho tady jsou, než aby nás někde dole sbírali do pytle," uzavřel. Na romantický výlet dozajista jen tak nezapomene.

Drama na D1. Záchranka s nemocným dítětem uvízla v koloně, pomohl policejní motorkář:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.