Aktivisté prohráli. Klíčová dálnice se začne stavět příští rok

"Krajský soud v Ostravě zamítl žalobu proti územnímu rozhodnutí na stavbu 'SOKP 511 Běchovice-D1'," oznámil na twitteru ve středu šéf ŘSD Radek Mátl. "Pokračuje tak příprava této klíčové stavby," dodal. Úsek má ŘSD dostavět mezi Modleticemi a Běchovicemi.

Žalobu proti územnímu rozhodnutí podaly spolky Za lepší Chabry a Zdravé životní prostřední společně se dvěma fyzickými osobami. Žalovaly Krajský úřad Jihočeského kraje, který před rokem územní rozhodnutí potvrdil.

Proti rozhodnutí ještě lze podat kasační stížnost. Následně by o věci rozhodoval Nejvyšší správní soud. "Zatím o tom nic nevím. Proberu to s právníky," řekl TN.cz Petr Kasa ze spolku Za lepší Chabry.

[chooze:article;value:503710]

"Aktuálně probíhá majetkoprávní příprava, v červnu tohoto roku podáme žádost o stavební povolení," uvedl Mátl. Výběrové řízení na zhotovitele má začít ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku a stavět se má už příští rok.

Úsek číslo 511 kolem metropole je momentálně podle zatížení nejdůležitější chybějící částí českých dálnic. Měřit má 12,6 kilometru. Hotovo by podle současných odhadů mělo být v roce 2027. Celkově by úsek měl stát asi 12 miliard korun.

Barrandovskému mostu se vyhněte, zní z magistrátu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.