Akvaparky a koupaliště se chystají na sezonu. Budou zdražovat

Bazény jsou ještě vypuštěné a místo plavců v nich jsou dělníci. Přípravy na letní sezónu jedou naplno. V jihlavském akvaparku zrovna práce finišují a opravují se bazény. 

"Vyměňuje se dlažba na dnu, potom se opraví přelivové vany. Celé tyto práce nás vyjdou na 1 300 000 korun," vysvětlil mluvčí provozovatele jihlavského akvacentra Martin Málek. 

Na ústeckém koupališti Brná se na plný provoz teprve připravují. Otevřeno by mělo být od 1. června.

[chooze:article;value:489403]

"Máme připraveny tobogány, skluzavky, máme připravený plavecký bazén," prozradil vedoucí koupaliště Flošna v Hradci Králové Jan Konvalinka. "Poslední bazén, který nám chybí, je dětský bazén, ten plánujeme připravit těsně přes otevřením," dodal.

Ne moc dobrou zprávou je, že před nadcházející letní sezonou se na koupalištích bude zdražovat. Vstupné se zvýší o 10 až 20 procent. Dospělí si tak v průměru připlatí okolo 20 korun. Za dítě dáte o deset korun víc. Celodenní vstupné pro rodinu se dvěma dětmi vás pak vyjde zhruba o 50 korun navíc. U dražších akvaparků to bude samozřejmě víc. 

S přípravami na sezónu finišují i na koupališti v Českých Budějovicích. I tam se bude zdražovat. Děti i dospělí si připlatí o zhruba 20 korun.

[chooze:article;value:468341]

"Z důvodu nárůstu energii budeme letos zvedat ceny do venkovní části o deset procent," sdělil Málek. Zdražují podle něj energie, čisticí prostředky, dezinfekce i bazénová chemie. "Zdražení bude kolem 15 procent," řekl Konvalinka.

Na řadě koupališť také musí řešit problémy s nedostatkem brigádníků. Horko těžko shánějí třeba plavčíky. Některé areály chtějí otevřít už na konci května. Zbytek během června. Záleží ale na počasí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.