Alain Delon umírá, tvrdí syn. Rodina válčí o hercův majetek

[chooze:gallery;value:34439]

Spory v rodině francouzského herce Alaina Delona gradují. Dospělo to tak daleko, že jeho zdraví prověří lékař, kterého určí prokuratura. Podle agentury AFP je dokonce ve hře soudní ochrana, kterou požaduje pro sebe slábnoucí herec a jeho syn Anthony.

O situaci, která se odehrává mezi nejbližšími příbuznými herecké legendy, se veřejnost dozvěděla minulý týden. Delonův syn Anthony tehdy v rozhovoru pro magazín Paris Match řekl, že jeho otec je velmi slabý a prožil možná poslední Vánoce. Během rozhovoru se podle France24 pustil také do své nevlastní sestry Anouchky. Ta však s výroky bratra nesouhlasí.

[chooze:article;value:536816]

"Nesouhlasím. Táta je slabý jako někdo, kdo prodělal infarkt. Špatně se mu mluví, ztrácí hlas. Ale ani to by Francouzi neměli vědět, je to jeho soukromí," stojí si za svým Anouchka.

Delonovi tři potomci teď vedou spor o to, kdo se o otce postará. Ve skutečnosti prý jde ale především o rozdělení majetku po jeho smrti.

Anthony a jeho bratr Alain-Fabien totiž viní sestru, že chce otce odvézt do Švýcarska, aby po jeho smrti platila nižší dědickou daň. Anouchka ale tvrdí, že chce otci v alpské zemi poskytnout kvalitní lékařskou péči. Alain-Fabien Delon navíc podle France24 tento týden svou sestru obvinil, že "strach o zdraví otce jen hraje". 

[chooze:article;value:457802]

Delonův nejstarší syn Anthony a jeho otec se obrátili na soud a požádali o ochranu oblíbeného herce. Francouzská prokuratura později bez dalších podrobností sdělila, že vybrala "autorizovaného lékaře s cílem zhodnotit stav Alaina Delona". Nejdříve se ale legendární herec musí podrobit lékařskému vyšetření, na jehož základě pak soud rozhodne o dalších krocích.

Delon před čtyřmi lety prodělal kardiovaskulární příhodu s lehkým krvácením do mozku. Od té doby se se jeho zdravotní stav zhoršuje.  

Představitel hlavních rolí z filmů Gepard, Dva muži ve městě či Borsalino u filmu působil 60 let a v roce 2019 převzal na festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo.

Smutná smrt herecké hvězdy. Týden o ní nevěděli, fanoušci jsou zdrceni (11/1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.