Alici bodl útočník do srdce. Po 11 týdnech je stále na ARO, čeká ji dlouhé zotavování

Pražští kriminalisté v sobotu 17. prosince 2022 večer zasahovali v Novodvorské ulici v Praze 4, kde agresivní 34letý útočník pobodal dvě ženy. "Policisté po něm pátrali a vypátrali ho. Vzhledem k tomu, že byl agresivní a zaútočil na ně nožem, museli použít donucovací prostředky a zahájili střelbu," popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Útočník nakonec zemřel.

Jednou ze žen byla 46letá Alice, maminka dvou synů. Útočník ji vážně zranil, jednou ranou ji zasáhl do srdce a druhou do břicha. Měla obrovské štěstí, že kolem zrovna projížděla záchranka a záchranáři Karel a Míša jí zachránili život. Následovaly téměř zázračné zákroky lékařů v nemocnici Motol, přímá srdeční masáž přes 80 minut a několik operací, díky kterým Alice přežila.

Alici ale čeká ještě náročná cesta k normálnímu životu. Po dlouhých 11 týdnech je stále v nemocnici na ARO. Je napojená na přístroje, ale čile vnímá a komunikuje a snaží se, co jí síly stačí. Nicméně další léčba, pobyt v nemocnici a rehabilitace budou ještě na hodně dlouho.

[chooze:article;value:489391]

Kamarádka Alice Tereza se pro ni rozhodla uspořádat sbírku. "Manžel Dan i Alicina maminka za ní denně dojíždějí do nemocnice. Dan se přitom stará o kluky, domácnost a do toho pracuje. Zvládají to, ale je to extrémně náročné a vysilující. Proto jsem se rozhodla udělat sbírku, která by Alici, Dana i kluky podpořila. Přála bych si, aby díky získaným finančním prostředkům mohli lépe čelit této tragické a náročné situaci," popsala Tereza.

Sbírka je umístěná na portálu Donio. Podařilo se vybrat přes 600 tisíc korun od více než 800 dárců. Pokud chcete Alici také pomoci, můžete tak učinit přes tento odkaz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.