Alkohol a posprejovaná auta. Nezletilí naložili s dnem volna po svém

Strážníci kontrovali v jednu ráno Tyršovy sady a všimli si člověka, jak odhazuje láhev s tvrdým alkoholem. Nebyl to dospělý muž, ale patnáctiletý kluk v obklopení stejně starých kumpánů.

Policisté se velmi divili, proč děti v takovou hodinu nejsou ještě doma a překvapení vyvrcholilo, když všem dali dýchnout. Hodnoty na přístroji ukázaly čísla od půl do jedné promile. Hlídka počkala, až si pro děti přijdou rodiče, a ti už pomalu mohou vyhlížet návštěvu sociálních pracovníků.

[chooze:article;value:521894]

​Posprejovaná auta

Se dnem bez školy naložili po svém i dva osmiletí školáci. Na sídlišti Dukla si jich všimla žena, jak sprejují po dvou autech a zavolala pomoc. Chlapci utekli do Sokolovské ulice, kde se schovávali pod stromem, ale vůbec jim to nepomohlo.

Zapírali, ale skutečnost, že mají kraťasy potřísněné od zelené barvy, nedokázali uspokojivě vysvětlit. Navíc je hlídka dovedla i pod balkon ženy, která volala na tísňovou linku, a ta je bezpečně poznala.

[chooze:article;value:523928]

​Je jim tak málo a už se podepsali pod slušný kriminální čin. Měli pomalovat nakonec čtyři auta, taky vchodové dveře, fasády v Jiránkově ulici, kontejnery i zeď výměníku, a k tomu mobilní toaletu nejen zvenku, ale i zevnitř. Sprejerství je trestný čin a případ má už na stole státní policie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.