Alžběta II. by oslavila 97. narozeniny. Rodina ukázala snímek s vnoučaty

Je to poslední fotka nejmladších členů královské rodiny s jejich prababičkou. Tu zveřejnil princ William a jeho manželka Kate k příležitosti nedožitých narozenin Alžběty II. Na zřejmě poslední fotografii je drobná panovnice obklopená svými deseti pravnoučaty.  Nejen její rodina, ale i celý svět na ni v pátek vzpomínal.

"Dnes si připomínáme neuvěřitelný život a odkaz Jejího Veličenstva královny Alžběty II. v den jejích 97. narozenin. Když se Její Veličenstvo v dubnu 1926 narodilo, princezna Alžběta a její rodina nečekaly, že se jednoho dne stane královnou. Její Veličenstvo se stalo nejdéle vládnoucím britským panovníkem," vzpomíná Buckinghamský palác.


Kvůli britskému proměnlivému počasí Alžběta II., narozená v dubnu, vždy slavila narozeniny až v červnu, kdy je v zemi mnohem tepleji. Už během poslední loňské oslavy se spekulovalo o královnině zdraví. Tehdy její garda ani netušila, že píseň k narozeninám jí hraje naposledy. 

[chooze:article;value:499726]

K narozeninám vždy patří dort a například před sedmi lety královna krájela třípatrový kousek, který dostala od vítězky pekařské soutěže. Ostatně s dorty si královna vždy uměla poradit. Celý svět například pobavila, když odmítla krájet dort nožem a raději ho naporcovala šavlí

Alžběta přišla na svět krátce před třetí hodinou ráno, a to císařským řezem. Ve svých 25 letech se stala nečekaně královnou Britského impéria. Zemřela minulý rok 8. září. Stala se tak druhou nejdéle vládnoucí panovnicí v dějinách světa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.