Alžbětka (†6) se utopila na Slovensku. K rozbouřené řece si šla hrát sama

K obrovské tragédii došlo v neděli odpoledne v Pohorelé v okrese Brezno na Slovensku. V řece Hron se tam utopila šestiletá Alžbětka, informovala televize JOJ. Dítě si přišlo k rozvodněné řece hrát samo, bez dozoru rodičů.

Jak k pádu do řeky došlo, není zatím známo. Že něco není v pořádku si rodiče údajně uvědomili až po hodině a vydali se ji hledat. "Když tam spadla, nikdo nebyl venku,“ vysvětlila jedna z obyvatelek Pohorelé. "Byla naposledy viděna u řeky Hron, kam si šla hrát," uvedla pro TN.cz mluvčí banskobystrické policie Petra Kováčiková.

[chooze:article;value:559437]

Na řeku se ji pak vydali hledat hasiči na člunu a pomáhali i dobrovolníci. "Hledali jsme, co to šlo," řekl obyvatel obce, který se do pátrání zapojil. Podle mluvčí banskobystrické krajské policie Márie Faltániové se tělo zachytilo na větvích, napsal web aktuality.skOkolnosti tragédie nyní zjišťuje policie a bylo zahájeno trestní stíhaní, jak popsala Kováčiková.

Jde už o druhou tragickou událost na Hronu za několik dní. U obce Šarovce řeka v sobotu pohltila dva bratry ve věku 22 a 21 let. Ti se tam šli koupat s dalšími pěti lidmi a strhl je proud. Oba muži pomáhali ostatním na břeh, sami ale skončili nezvěstní.

Tragédie v pražských Řepích. V plaveckém bazénu se v dubnu utopil muž (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.