Američan jezdil po vesnici a střílel. Zavraždil exmanželku a pět dalších lidí

Střelec, podezřelým je 52letý tamní obyvatel Richard Dale Crum, začal řádit hodinu před polednem tamního času (šest odpoledne našeho) na benzince v obci Arkabutla, informovala televize CNN. Přijel na parkoviště a zastřelil řidiče sedícího v autě. Spolujezdec stačil utéct.

Poté muž odjel do několik kilometrů vzdáleného domu své bývalé manželky, kterou rovněž zastřelil. Pálil i po jejím snoubenci, ten přežil se zraněním.

[chooze:article;value:489850]

​Policisté měli popis auta podezřelého a pronásledovali ho k jeho domu, uvedl časopis Newsweek. Zadrželi ho, když se snažil zmizet ze svého pozemku. Na cestě za domem pak objevili další dva zastřelené muže, jednoho v autě, druhý ležel venku. U nich, stejně jako u první oběti od benzinky, zatím není jasné, co je se střelcem spojovalo.

Poslední dvě oběti našli zastřelené v sousedním domě. Podle policie šlo o nevlastního otce a nevlastní tetu podezřelého. V jeho autě zajistili strážci zákona dvě pistole a brokovnici.

Zadrženého muže převezli do okresní věznice, kde je ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci. Zatím ho obvinili z vraždy prvního stupně za první skutek, další obvinění mají následovat. Motiv jeho běsnění policie zatím nezveřejnila. Podle tamního šerifa s Crumem dosud nebyly žádné problémy.

Od počátku roku došlo ve Spojených státech k 73 případům masové střelby, tedy k incidentu, při kterém jsou zraněny či zabity nejméně čtyři osoby nepočítaje pachatele.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.