Američan ‚pro jistotu‘ ubodal souseda, kterému vadilo jeho chrápání

Pětapadesátiletého Christophera C. obvinili policisté ve čtvrtek z vraždy. Předcházel jí rok a půl trvající spor o jeho chrápání, které bylo slyšet přes společnou zeď do sousedního domu, uvedla agentura AP.

O sedm let starší soused Robert W. volal kvůli rušení nočního klidu několikrát policii. V osudný den přišel Christopherovi opět vyčinit. Strhnul z jeho okna síť proti hmyzu a otevřel ho zrovna, když muž večeřel.

Chvíli se hádali, ale asi po dvaceti minutách se Robert uklidnil. Dokonce sousedovi nabídl, že mu přispěje na operaci nosu, která by měla chrápání zmírnit. Na usmířenou si měli potřást rukou, proto přešel ke dveřím, popsal obviněný při výslechu.

[chooze:article;value:498932]

​Christopher mu otevřel, v rukou, přes které měl přehozenou deku, držel nůž "vojenského typu" a paralyzér. Souseda několikrát bodl. Pak zavolal na tísňovou linku s tím, že se bránil před mužem, který mu rozbil okno a přišel ho napadnout.

Policii podle televize ABC později řekl, že ho Robert v tu chvíli neohrožoval ani mu nevyhrožoval. Popsal ho však jako velmi prchlivého, silného a rozzlobeného člověka, kterému nevěřil, že si s ním chce na usmířenou podat ruku a vše vyřešit po dobrém. Proto ho chtěl "překvapit".

Těžce zraněného zakrváceného Roberta našli policisté ležet 15 metrů od jeho domu. Po převozu do nemocnice zemřel. Sanitka odvezla i podezřelého, při útoku se omylem bodl do nohy. Z nemocnice putoval rovnou do vazby. Soud mu stanovil kauci milion dolarů (přes 22 milionů Kč).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.