Američan se bál špionů, odpálil se i s celým domem nedaleko Pentagonu

Nepříjemnosti v Arlingtonu začaly střelbou ze signální pistole. Z nenápadného dvojdomku vzdáleného asi sedm kilometrů od Pentagonu bylo odpáleno zhruba třicet světlic, popsala CNN.

Policisté dům obklíčili a snažili se s 56letým majitelem Jamesem Yoo vyjednávat. Hasiči mezi tím evakuovali obyvatele druhé části dvojdomu a okolních budov.

Vyjednávání pomocí telefonu a megafonu nebylo úspěšné, muž zůstal zabarikádovaný uvnitř. Když policejní zásahová jednotka vyrazila dveře, začal Yoo střílet. Policisté se ho snažili vypudit z úkrytu “nehořlavou chemickou látkou“. Krátce na to dům vybuchl.

[chooze:article;value:530317]

​Exploze otřásla okolím a zaznamenali ji lidé v okruhu několika kilometrů. Někteří si mysleli, že spadlo letadlo. Z domu se stala ohnivá koule, uletěla mu střecha a jeho zdi se zřítily. Kolem padaly trosky. Následný požár likvidovali hasiči několik hodin. Díky evakuaci byli v ohrožení jen zasahující policisté, jejich zranění naštěstí nejsou vážná, uvedla agentura AP.

Příčinu výbuchu určí vyšetřování. Plyn ale explodovat nemohl, hasiči přívod vypnuli hodinu a půl předtím během evakuace.

V troskách našli policisté lidské ostatky. Vše nasvědčuje tomu, že patří majiteli domu, který žil sám.

[chooze:article;value:486967]

​Vyšlo najevo, že Yoo podléhal nejrůznějším konspiračním teoriím a žil v domnění, že se proti němu všichni spikli a snaží se ho podvést. Mnohokrát o tom po řadu let informoval FBI, která jeho tipy považovala za bezpředmětné. Prohrál i několik soudních sporů, žaloval stěhovací firmu či Nejvyšší soud. Rovněž manželku, sestru a nemocnici, kteří se podle něj spolčily, aby ho zbavily svéprávnosti.

Své sousedy obvinil Yoo ze špionáže, měli podle něj shromažďovat informace o jeho osobě a předávat je nejmenovaným manipulátorům.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.